Csirkemellfilé sonkába tekerve

Csirkemellfilé sonkába tekerve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • őrölt csípős paprika
  • 8 vékony szelet nyers sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 3 sárgarépa
  • 2 kis cukkini
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromhéj
  • kis összevágott petrezselyem

Elkészítés:

A húst megmossuk, forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.

A meghámozott fokhagymát és vöröshagymát, répát, zellert és cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.

Olajban sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.

A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.

Neked ajánljuk