Csirkemellel szalonnában sütőtök-gesztenye ágyon

Csirkemellel szalonnában sütőtök-gesztenye ágyon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg sütőtök (tisztított súly)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 15 dkg főtt, egész gesztenye
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 csirkemell (60 dkg)
  • 8 szelet bacon
  • 3 evőkanál vaj
  • 80 dkg sütőtök (tisztított súly)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 15 dkg főtt, egész gesztenye
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 db csirkemell
  • 8 szelet bacon
  • 3 evőkanál vaj

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítjuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A kakukkfű leveleit letépkedjük.

A tököt összeforgatjuk az előfőzött gesztenyével, a hagymával, a morzsolt kakukkfűvel. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a tepsibe rakjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csirkemelleket megtisztítjuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, sózzuk, a baconbe göngyöljük. a sütőtök-gesztenye keverékre helyezzük, kevés vajjal a tetejét megkenjük, a sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. A húst a vele sült tökkel, hagymával, gesztenyével tálaljuk.


Egy különleges köret a legegyszerűbb húst is feldobja.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti