Csirkemellcipók

Csirkemellcipók

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 6 szem csiperkegomba
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 1 szelet erdélyi füstölt szalonna
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. ételízesítő
  • 2 csipet kakukkfű
  • csipet bors

Elkészítés:

A csontról lefejtem a húst, amit csíkozok, a szalonna bőrét levágom.

Aprított hagymát dinsztelek, majd szeletelt gombát párolok vele.

Összedolgozom a hússal, kockázott szalonnával, és ledarálom az egészet.

Fokhagymával, ételízesítővel, kaukkfűvel, borssal ízesítem, és beáztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással gyúrom össze.

A masszát a csontokra lapogatom, cipóvá formázva.

Olajos tepsibe fektetem őket, vajat kockázok rá, és fólia alatt 1 órát sütöm, közepes hőfokon.

Végül fólia nélkül pirítom, a pecsenyelével locsolva.

Neked ajánljuk