Csirkemell vörösboros meggyel és sült brokkolival

Csirkemell vörösboros meggyel és sült brokkolival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg meggy
  • 1 fej sonkahagyma
  • 1 pohár vörösbor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 db csirkemellfilé
  • 25 dkg meggy
  • 1 fej sonkahagyma
  • 1 pohár vörösbor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A körethez a brokkolit rózsáira szedjük, forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre, majd lecsepegtetjük. Összeforgatjuk 2 ek. olívaolajjal, és a sütőben 10 percig sütjük.

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, hosszában és széltében is kettévágjuk (4 szelet), egyenletes vastagságra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a húst megsütjük benne, kivesszük, félretesszük.

A serpenyőben a visszamaradt zsiradékhoz adunk még 1 evőkanál olajat, és a hagymát megpároljuk benne, majd felöntjük a borral és beforraljuk. Hozzáadjuk a meggyet, a balzsamecetet, a mézet és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Sziruposra főzzük. A húst a mézes meggyel és a brokkolival tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti