Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal

Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • vargányagomba
  • liszt
  • tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld

A burgonyaforgács köret hozzávalói:

  • 50-60 dkg burgonya
  • kevés tej
  • liszt
  • 1 egész tojás
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és kisütjük.

A burgonyaforgácshoz meghámozzuk a krumplit, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

Palacsinta tésztát készítünk, ebbe mártjuk a forgácsokat.

Neked ajánljuk