Csirkemell tekercs paradicsomos borsóval

Csirkemell tekercs paradicsomos borsóval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg cukorborsó
  • 40 dkg borsó (tisztított súly)
  • 4 szál zöldhagyma
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 hajszálvékony szelet szárított sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl paradicsom-ivólé
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomok húsát kockára vágjuk. A cukorborsót forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, majd kivesszük, és lehűtjük. A hagymát gorombára vágjuk.

A húst megmossuk, leszárítjuk. Lapjánál majdnem teljesen átvágjuk, majd kinyitjuk a szeletet. (Így szép nagy szeleteket kapunk.) Kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, ráteszünk 1-1 szelet sonkát. Feltekerjük, a tekercset 4 részre szeleteljük. A kapott szeletkéket keresztben kisebb hurkapálcákra felhúzzuk, és a felforrósított olajon kíméletesen megsütjük.

A körethez a felforrósított vajon megfuttatjuk a hagymát. Rátesszük a borsót, és a darabokra vágott cukorborsót. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet aláöntve 5 percig pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet és 5 perc alatt összepároljuk. A sült hússzeletekkel tálaljuk.

Neked ajánljuk