Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 ek. mustár
  • fokhagyma
  • bors
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 ek. mustár
  • 1 fej fokhagyma
  • bors

Csirkemell tejfölös-mustáros pácban

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A csirkemellcsíkokat kicsit sózom, borsozom, olajon megpirítom.Aztán ráöntöm a bort, kb. 1 dl vizet, a mustárt és kis áttört fokhagymát.A húst letakarva puhára párolom 25-30 perc alatt.

A tejfölt,lisztet, kis vízzel kikeverem és enyhén sózom.Kiveszek a hús levéből mondjuk 2 evőkanállal és összedolgozom, ezzel a tejfölös keverékkel és hozzáadom a húshoz, jól kikeverem (ha sűrű kis vízzel higítom).Forralom még 1-2 percig és már készen is van.