Csirkemell tavaszi zöldségekkel

Csirkemell tavaszi zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé (4 nagyobb darab)
  • 40 dkg spárga
  • 1 kis cukkini
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 8 szem újburgonya
  • 20 dkg zsenge fehérrépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A spárgát meghámozzuk, fás végeit levágjuk. Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A spárgalevet félretesszük.

A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, lapjára kettévágjuk. A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre (8 szeletet kaptunk) teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük és megtűzzük fogvájóval. A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk és félretesszük.

A többi zöldséget megtisztítjuk. A burgonyát kevés sós vízben puhára, a gyökereket a félretett spárgalében roppanós puhára főzzük. A cukkinit, a paprikát 5 cm hosszú, ceruza vastagságú darabokra vágjuk. A hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk.

A fele vajon megfuttatjuk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, a fehérrépával meg a petrezselyemmel.

Az olajat a maradék vajjal felforrósítjuk, a töltött húsokat kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk. A húst a zöldségekkel és a mártással tálaljuk.

Neked ajánljuk