Csirkemell őzgerincben

Csirkemell őzgerincben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a lelógó szalonnát. (Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.)

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. (Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe!) Amikor megsült kifordítjuk a formából, a sütőpapíros tepsire fordítjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk, amíg a szalonna egy kis színt nem kap, és a sajt el nem olvad rajta.
Kicsit hűtjük, majd szinte hidegen szeleteljük. Hidegtálakra kitűnő.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti