Csirkemell gombával töltve

Csirkemell gombával töltve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 ek olaj
  • 2 dl sovány tej
  • 1 tk búzakeményítő
  • szerecsendió
  • 1/2 mk. kakukkfű

A panírozáshoz:

  • 2 tojásfehérje
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A csirkemelleket megmostam, szárazra törölöm, félbevágom, vékonyra kiveregetem, és megsózom. A gombát megtisztítom és felszeletelem. A petrezselymet megmosom, és apróra vágom.

Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítok, megpárolom benne a gombát, és megsózom, borsozom.

A párolt gombát a csirkemell halmozom, összegöngyölöm, és hústűvel megtűzöm.

A hústekercseket bepanírozom, és bő forró olajban kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütöm.

Papírszalvétára kiszedem, hogy a felesleges zsiradékot leitassam.

A tejet felforralom, a búzakeményítővel besűrítem. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, a petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítem. A hústekercseket a mártással leöntve tálalom. Párolt rizst készítek köretnek.

Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva 1 adag: 430 kcal

Neked ajánljuk