Csirkemell gombás-camembert-es rétesbatyuval és áfonyaszósszal

Csirkemell gombás-camembert-es rétesbatyuval és áfonyaszósszal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 22,5 dkg camembert
  • 8 db réteslap
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • vörösbor
  • 2-3 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • sült csirke fűszerkeverék
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • őrölt szegfűszeg
  • fahéj
  • pár szál snidling vagy újhagyma szára
  • 1-2 teáskanál tejföl

Elkészítés:

A gombát apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük.

A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyjuk.

Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk 1-2 teáskanál tejfölt olajjal. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed négyzetünk marad a batyu készítésére. A batyu közepére elhelyezünk egy darabka camembert sajtot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a többinél is. 180 fokon megsütjük őket.

Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcs lekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A hússzeleteket kevés olívaolajon kisütjük mind a két oldalát.

Neked ajánljuk