Csirkemell corn flakes bundában

Csirkemell corn flakes bundában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • liszt
  • 15-20 dkg corn flakes
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • liszt
  • 15-20 dkg corn flakes
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és vékony szeletekre vágjuk. Az összezúzott fokhagymával ízesített joghurtba tesszük pácolódni 20-30 percre (vagy akár egy egész éjszakára).

A corn flakest egy tálba öntjük és összetörjük/összemorzsoljuk úgy, hogy még ép darabok is maradjanak benne.

A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojásokat egy mély tányérban felverjük.

A hússzeleteket a joghurtból kivéve megsózzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a corn flakesbe forgatjuk. A corn flakes kérget nyomjuk kézzel is a húsra, hogy minél több ragadjon rá belőle.

A bepanírozott csirkemelleket bő olajban, közepes lángon arany színűre sütjük. (Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a corn flakes bunda megég a hús pedig nyers marad.) Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róla.

Burgonya vagy rizs körettel és salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!