Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • majoranna
  • 50 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • majoranna

Csirkemell argentin módra

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Csíkokra vagdalom a csirkét, majd félrerakom. A leveskockához forró vizet öntök úgy, hogy felolvadjon. Egy jénaiba öntöm a sűrített paradicsomot, átzúzott fokhagymát, vörösbort, olvasztott leveskockát, olajat, majorannát, babérlevelet és tetszés szerinti sót. Jól összekeverem, majd hozzáadom a csirkét. Fedés alatt betolom az előmelegített sütőben. Közepes lángon párolom fél órán át, míg a hús puha lesz.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti