Csirkemell almával

Csirkemell almával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 kisebb csirkemell
  • 4 savanyú alma
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleveslé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsiradék
  • 3 kisebb csirkemell
  • 4 savanyú alma
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleveslé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsiradék

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, kis kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk egy órát állni hagyjuk.

A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, zsiradékon a rizzsel átforgatjuk. Ráöntjük a húslevest (vagy ha nincs, vizet két 2 tyúkleveskockával) ízesítjük sóval borssal, óvatosan átkeverjük, hogy ne törjön, különben kiszabadul a szemek belsejéből a keményítő és ragacsos lesz. A rizst fedő alatt lassú tűzön 15 percig főzzük, majd megnézzük, nehogy túlfőjön. Miután kész, a rizsről levesszük a fedőt és egy konyharuhával 5-10 percre letakarjuk.

Közben elkészítjük a húst. A meleg zsiradékba beletesszük a húst, és addig forgatjuk, amíg mindenütt kifehéredik, majd puhára pároljuk. Kiszedjük a húst és ugyanabban a zsiradékban megpároljuk a felszeletelt almát.

Párolt almával és petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!