Csirkemell almás káposztával

Csirkemell almás káposztával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1,5 dl zöldségleves
  • őrölt feketebors
  • 1 db savanykás alma
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • kevés cukor

Elkészítés:

A vöröshagymát kis kockára aprítjuk, majd a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a zöldséglevest. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt bő fél óráig pároljuk.

Az almát vékony cikkekre vágjuk, belekeverjük a káposztába, majd körülbelül 5 percig együtt dinszteljük.

A filézett csirkemelleket sóval, őrölt borssal bedörzsöljük.

Egy edényben olajat rakunk. A csirkemellek mindkét oldalát megsütjük A káposztát az ecettel és cukorral ízesítjük, és a sült csirkemellekkel tálaljuk.

Neked ajánljuk