Csirkemájpástétom

Csirkemájpástétom
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej hagyma
  • bors
  • 2 evőkanál tejszín
  • 4 db csirkemáj
  • 5 dkg vaj
  • 0,3 dl konyak
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej hagyma
  • bors
  • 2 evőkanál tejszín
  • 4 db csirkemáj
  • 5 dkg vaj
  • 0,3 dl konyak
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:



Mossuk meg és daraboljuk fel húst!

Olvasszuk fel a vaja egy serpenyőben, és pároljuk puhára az apróra vágott hagymákat!
Rakjuk bele a májat, sózzuk, borsozzuk, majd süssük erős lángon! Ezután mérsékeljük a lángot!
Locsoljuk meg konyakkal, és forraljuk el 1 perc alatt az alkoholt!

Pépesítsük el a sült májat!
Ha túl száraznak találjuk, adhatunk hozzá tejszínt.
Béleljünk ki fóliával egy pudingformát!
Rakjuk bele a pástétomot, majd dermesszük meg!

Tálaláskor tányérra borítjuk.