Csirkemájkrém

Csirkemájkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál alaplé (nekem most főtt a húsleves, abból mertem rá)
  • ízlés szerint só
  • őrölt fehérbors
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2 teáskanál mustár

Elkészítés:

Először megtisztítjuk a hagymát és kisebb kockákra vágjuk. Hozzádaraboljuk a fokhagymát is, és az olajra dobjuk egy serpenyőben. Átforgatjuk, majd megszórjuk kevés sóval és lefedjük. Amíg párolódik, addig csíkokra vágjuk a csirkemájat és az inakat kidobjuk belőle.

A megpuhult hagymáról levesszük a fedőt és rátesszük a májdarabokat. Alaposan átforgatjuk, és közepes lángon kicsit pirulni hagyjuk, majd megszórjuk sóval és borssal, rákanalazzuk az alaplevet és jó öt percre lefedjük és kész is.

Hagyjuk pár percet pihenni, majd belekanalazzuk a késes aprítóba. Hozzáadjuk a mustárt, az összetépkedett petrezselyemzöldet és krémesre dolgozzuk. Tálkába szedve és letakarva a hűtőbe tesszük felhasználásig.

Hasonló receptek