Csirkemájkrém hagymaízzel

Csirkemájkrém hagymaízzel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 6 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. olaj
  • 1 mk. őrölt bors
  • 2 mk. kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A durvára vágott vörös- és fokhagymát olívaolajon és darabka vajon dinszteljük.

Mehet bele a csirkemáj, bors, kakukkfű 3-4 percre, majd fedő alatt 15 percre párolódni.

Végül fedő nélkül még 1-2 percet pirítjuk, sózzuk és botmixerrel áttörjük, a maradék vajjal.

A lekvárhoz a közepesre darabolt hagymát olajon dinszteljük, ha puha, akkot mézzel, vörösborral locsoljuk, ízesítjük.

Lekvárrá főzzük az egészet és a pástétommal tálaljuk.

Neked ajánljuk