Csirkemájkrém

Csirkemájkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál alaplé (nekem most főtt a húsleves, abból mertem rá)
  • ízlés szerint só
  • őrölt fehérbors
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2 teáskanál mustár
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál alaplé (nekem most főtt a húsleves, abból mertem rá)
  • őrölt fehérbors
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2 teáskanál mustár

Elkészítés:

Először megtisztítjuk a hagymát és kisebb kockákra vágjuk. Hozzádaraboljuk a fokhagymát is, és az olajra dobjuk egy serpenyőben. Átforgatjuk, majd megszórjuk kevés sóval és lefedjük. Amíg párolódik, addig csíkokra vágjuk a csirkemájat és az inakat kidobjuk belőle.

A megpuhult hagymáról levesszük a fedőt és rátesszük a májdarabokat. Alaposan átforgatjuk, és közepes lángon kicsit pirulni hagyjuk, majd megszórjuk sóval és borssal, rákanalazzuk az alaplevet és jó öt percre lefedjük és kész is.

Hagyjuk pár percet pihenni, majd belekanalazzuk a késes aprítóba. Hozzáadjuk a mustárt, az összetépkedett petrezselyemzöldet és krémesre dolgozzuk. Tálkába szedve és letakarva a hűtőbe tesszük felhasználásig.

Megjegyzés:

A receptet Sikli Timi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti