Csirkemájjal töltött cékla

Csirkemájjal töltött cékla

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db cékla
  • 3 db csirkemáj
  • 5 dkg bacon
  • 1 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • majoranna
  • szerecsendió
  • őrölt gyömbér
  • olívaolaj
  • sajt

Elkészítés:

Feltesszük főni a céklát. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és teljesen hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, és a belsejébe mélyedés kanalazunk ki.

A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk. Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát is.

Ha már megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint megfűszerezzük. Többször átkeverve készre sütjük.

A tölteléket beletesszük a céklákba. Egy olajjal kikent tepsibe beletesszük a megtöltött céklákat. Megszórjuk kevés őrölt gyömbérrel és őrölt borssal, majd olívaolajjal meglocsoljuk.

Magasabb hőfokon 30 percig sütjük. Kivéve a sütőből megszórjuk sajttal, majd visszarakjuk, hogy rápiruljon.

Neked ajánljuk