Csirkemájas pástétom

Csirkemájas pástétom

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 dl tej
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. olaj
  • 25 dkg vaj
  • 0,6 dl félédes sherry
  • 2 kk. mustárpor
  • 1/2 mk. őrölt szegfűszeg,
  • 1/2 mk. reszelt szerecsendió
  • 1/2 mk. őrölt fahéj
  • 1/2 mk. őrölt bors
  • 2 kk. só

Elkészítés:

Csirkemájra tejet öntök, lefedve 2-3 órát hagyom állni hűtőben. A reszelt hagymát és az áttört fokhagymát 4 ek. olajon dinsztelem 5-6 percen át, közben borsozom, a fele sót és a fűszereket rászórom. A csirkemájat a többi olajon, közepes lángon sütöm, 5-6 percen keresztül és a maradék sóval hintem. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítem. A sherry-t forralom nagy lángon, 2-3 percig és vajjal a májhoz adom, összekeverem a fűszeres hagymával együtt és ha kell, ízesítem. A pástétomot hideg vízzel öblített formákba töltöm. A 20 dkg vajat 2-3 percig forralom és a májpástétomot beborítom, szigetelem vele, utána lefóliázom.

Neked ajánljuk