Csirkemájas-gombás krumplitorta

Csirkemájas-gombás krumplitorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 1 fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • piros arany
  • 1 TV paprika
  • paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, héját lehúzzuk, kihűtjük, lereszeljük, szerecsendióval, ételízesítővel, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és jól kipürésítjük egy kis tejjel.

A csirkemájakat feldaraboljuk, a gombát is felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszeljük, rádobjuk a gombát, a májat, a paradicsomot, a sárga paprikát, őrölt borsot adunk hozzá, fokhagymát reszelünk rá, kevergetjük, pár perc alatt átsütjük, és ételízesítővel megszórjuk.

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és rétegezzük a krumplit a májas raguval, míg el nem fogy. Minden sorra elszórtan piros aranyat nyomunk.

Felverünk 2 tojást, a tejföllel összekeverjük, ételízesítőt keverünk hozzá, és a torta tetejére öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben sütjük.

Neked ajánljuk