Csirkemáj hercegnőburgonyával

Csirkemáj hercegnőburgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • bors
  • házi darált paprikakrém
  • 1 hagyma

A sütéshez:

  • olaj

A hercegnőburgonyához:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A hercegnőburgonyához a burgonyát meghámoztam, vízben megfőztem, majd megtörtem. Hozzákevertem a tojássárgákat, a vajat, a fűszereket, utoljára a tojásfehérjék kemény habját.

Habzsákba szedtem, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam. 200 fokon 25 percig sütöttem.

A májhoz a vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rátettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam, és fedő alatt pároltam, majd levettem a fedőt, és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, tettem rá 1 teáskanál paprikakrémet.

Neked ajánljuk