Csirkemáj gombás polentával

Csirkemáj gombás polentával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 4-5 db csirkemáj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű
  • szerecsendió

A polentához:

  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemájon tisztítsuk.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.

A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk.

Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. adjuk hozzá a gombát.

Neked ajánljuk