Csirkehúsos hamburger

Csirkehúsos hamburger

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A 4 nagyobb zsemléhez:

  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 0,2 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 ek. joghurt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 tk. só

A hamburgerpogácsákhoz:

  • 40 dkg darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kk. zsemlemorzsa
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • bors

Egyéb töltelék:

  • 4 szelet keményebb sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 50 dkg káposzta
  • bors
  • ecet

Elkészítés:

A zsemléhez az élesztőt langyos tejjel, kis cukorral, kanál liszttel keverjük és felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal, jól megdagasztjuk, liszttel szórjuk és ruhával letakarva 1 órán át kelesztjük kb. a duplájára.Ha kész, 4 felé vágjuk, zsemlét formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, fél tojással lekenve őket pirosra sütjük a zsemléket.

A húspogácsához minden hozzávalót összegyúrunk, szintén 4 részre osztjuk és gombócokká formázva kilapítjuk őket.Forró serpenyőben, kis olajjal sütjük, néha megforgatjuk.

A gyalult káposztát egy 1 fej karikázott hagymával keverjük, sózzuk, borsozzuk, ecettel locsoljuk.A 4 sajtot kicsit megolvasztjuk.A kettévágot zsemlébe belerakjuk a húst, a sajtot, a káposztát.

Neked ajánljuk