Csirkehús almával és tejszínes kukoricasalátával

Csirkehús almával és tejszínes kukoricasalátával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszelet
  • 3 hagyma
  • 3 alma
  • olaj
  • bors
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 kk. szárított rozmaring
  • őrölt fahéj

A salátához:

  • 1 konzerv kukorica
  • 2 dl tejszín
  • 1 kk. só
  • metélőhagyma

Elkészítés:

A húsokat kiklopfolom, sózom, borsozom. Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára teszek egy adag felkarikázott hagymát, arra a sós-borsos húst, arra a kakukkfüvet és a rozmaringot. Majd ismét egy kevés hagyma, és jöhetnek az almaszeletek. Az alma tetejére pedig pici fahéj.

Lefedem, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben puhára sütöm.

A tejszínes kukoricasalátához a tejszínt a sóval és a metélőhagymával összekeverem. Ha túl édes, tehetünk bele egy kis mustárt. Ebbe jön a kukorica, és már kész is.

A húst vajas-tejfölös krumplipürével és a kukoricasalátával tálalom.

Neked ajánljuk