Csirkefalatok szezámmagos bundában

Csirkefalatok szezámmagos bundában
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • a sütéshez:
  • 1 liter olaj
  • a páchoz:
  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál bors
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • a bundához:
  • 12 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 dl víz
  • a sziruphoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál
  • 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1-2 marék szezámmag
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 liter olaj
  • fél kávéskanál
  • fél kávéskanál bors
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1-2 marék szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, majd bepácoljuk.

A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a pácból kivett kockahúsokat ebben megforgatva forró olajban kisütjük.

Összeállítjuk a szirupot (a hozzávalókat összekeverjük) és meghempergetjük benne a kész húsfalatokat, és azonmód forrón, tetszés szerinti körettel, tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti