Csirkefalatok szezámmaggal

Csirkefalatok szezámmaggal
Elkészítési idő
5,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • A páchoz:
  • 1,5 kiskanál só
  • 1,5 kiskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1,5 kiskanál cukor
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 1,5 kiskanál olaj
  • A bundához:
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál só(pupos)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • kb. 1 dl víz
  • A mázhoz:
  • 1 dl méz
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • szezámmag
  • A sütéshez:
  • bő olaj
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1,5 kiskanál
  • 1,5 kiskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1,5 kiskanál cukor
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 1,5 kiskanál olaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál só(pupos)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • kb. 1dl víz
  • 1 dl méz
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • szezámmag
  • bő olaj

Elkészítés:

1. Kockákra vágjuk a húst. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra. Néhány órát pihentetjük a hűtőben, hogy jól összeérjen.

2. A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a sóval összekeverjük. majd a tojással, az olajjal és annyi vízzel elkeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

3. A húst a tésztába forgatjuk, és forró olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük.

4. A mázhoz a mézet, a ketchupot és a fehérborecetet jól összekeverjük, majd a lecsepegtetett falatokat beleforgatjuk, végül szezámmaggal meghintjük.