Csirkefalatok keleties raguval

Csirkefalatok keleties raguval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db pak choi
  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 db kaliforniai piros paprika
  • 1 db erős paprika
  • 1 db lime
  • 4 evőkanál szója szósz
  • 1 db csirkemell
  • 1 cm gyömbér gyökér
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 6 bazsalikom levél
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 db pak choi
  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 db kaliforniai piros paprika
  • 1 db erős paprika
  • 1 db lime
  • 4 evőkanál szója szósz
  • 1 db csirkemell
  • 1 cm gyömbér gyökér
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 6 bazsalikom levél
  • 1 kávéskanál curry

Elkészítés:

A spárga csúcsát blansírozzuk, félre tesszük. A pak choi fehér részét és a paprikát közepes kockára vágjuk. Csíkokra vágjuk az erős paprikát, a bazsalikom leveleket, a gyömbért lereszeljük.

Kevés olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirke húst, beletesszük a zöldségeket, majd felöntjük szójával és alaplével. Fűszerezzük a lime levével és a gyömbérrel, majd puhára főzzük.

A végén beletesszük a bazsalikomot és a spárgát, és fedő alatt tálalásig pihentetjük. Üvegtésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Ludányi Emőke küldte be. Köszönjük!