Csirkefalatok burgonyalepénykén

Csirkefalatok burgonyalepénykén
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 darabhoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • sült csirke fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • sült csirke fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, és összetörjük. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, a fűszerkeverékkel fűszerezzük.

Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a csirkemellek mindkét oldalát megsütjük benne, majd félretesszük. Összekeverjük a kihűlt, áttört burgonyát a tojással, a liszttel, és ízlés szerinti sóval. A masszából 20 kis lepénykét formázunk. Abba a serpenyőbe, amelyben a húst sütöttünk, még 2 evőkanál olajat öntünk, és a burgonyalepények mindkét oldalát megsütjük. A húst felszeleteljük. A lepényeket sütőtálcára tesszük, és csirkemelldarabkákat teszünk rá. A tetejére tejfölt rakunk. 200 fokon megsütjük.