Csirkecombok gombaköntösben

Csirkecombok gombaköntösben

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 
  • 10 dkg csiperkegomba 
  • 1 szál zöldhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 szelet szeletkenyér
  • 2 tojássárgája
  • 4 csirkecomb 
  • 12 szelet bacon 

Elkészítés:

A gombát és a zöldhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a felforrósított vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Konyhai aprítógépben a szendvicskenyérrel és tojássárgájával pépes állagúra turmixoljuk.

A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, egyesével, 3-3 szelet kiterített baconcsíkra helyezzük, ráhalmozzunk egy kis gombapépet, betekerjük a szalonnába. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk.

A combokat tűzálló tálba tesszük, a sütőben 1 órán át fólia alatt pároljuk, majd további 30 percig fólia nélkül pirosra sütjük. Ízlés szerint krumplipürével, párolt zöldségekkel tálaljuk.



Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek