Csirkecombfilé pestós zöldségekkel

Csirkecombfilé pestós zöldségekkel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 2 egész csirkecomb
  • 4-5 fej gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • majoránna

A pestóhoz:

  • 2 csokor bazsalikom (friss)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1,5 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk. Serpenyőbe tesszük úgy, hogy a bőrős oldala legyen felül. Majoránnázzuk, lilahagyma karikákkal, szétnyomott fokhagymával együtt sütjük.

Amíg sül a hús, elkészítjük a pestót. A bazsalikomot a fokhagymával összeaprítjuk aprítógéppel. Hozzáadjuk a parmezánt, olívaolajat csurgatunk rá, sózzuk, és addig törjük, keverjük, amíg krémes nem lesz.

Ha a hús alsó fele megsült, megfordítjuk és egész gombafejeket teszünk hozzá. Majd nagy lángon a bőrös felét is megpirítjuk.

Neked ajánljuk