Csirkecombfilé pestós zöldségekkel

Csirkecombfilé pestós zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 személynek:
  • 2 egész csirkecomb
  • 4-5 fej gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • majoránna
  • A pestóhoz:
  • 2 csokor bazsalikom (friss)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1,5 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 5 dkg parmezán
  • 2 egész csirkecomb
  • 4-5 fej gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • majoránna
  • 2 csokor bazsalikom (friss)
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1,5 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk. Serpenyőbe tesszük úgy, hogy a bőrős oldala legyen felül. Majoránnázzuk, lilahagyma karikákkal, szétnyomott fokhagymával együtt sütjük.

Amíg sül a hús, elkészítjük a pestót. A bazsalikomot a fokhagymával összeaprítjuk aprítógéppel. Hozzáadjuk a parmezánt, olívaolajat csurgatunk rá, sózzuk, és addig törjük, keverjük, amíg krémes nem lesz.

Ha a hús alsó fele megsült, megfordítjuk és egész gombafejeket teszünk hozzá. Majd nagy lángon a bőrös felét is megpirítjuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti