Csirkecomb sütőtökös macokkal és kapros szósszal

Csirkecomb sütőtökös macokkal és kapros szósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék

a macokhoz:

  • 30 dkg sütőtök lereszelve
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • bors
  • fokhagymapor

a sütéshez:

  • olaj

a szószhoz:

  • 2 dl tejszín
  • kevés keményítő a sűrítéshez
  • 1 púpos evőkanál apróra vágott kapor
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat az olajon pirosra sütjük, fűszerezzük, pici vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.

A lereszelt sütőtökhöz hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymaport, és annyi lisztet, amennyit felvesz, ez kb. 2-3 evőkanál. Jól kikavarjuk, és kevés olajon evőkanállal adagolva, ellapítva kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A tejszínt kikavarjuk a keményítővel, a tűzre rakjuk, egyet rottyantunk rajta, majd sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a kaprot.

A kisült hús mellé tálaljuk a sütőtökös macokot, és leöntjük a kapros szósszal.

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk