Csirkecomb sütőtökös macokkal és kapros szósszal

Csirkecomb sütőtökös macokkal és kapros szósszal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • a macokhoz:
  • 30 dkg sütőtök lereszelve
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • bors
  • fokhagymapor
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a szószhoz:
  • 2 dl tejszín
  • kevés keményítő a sűrítéshez
  • 1 púpos evőkanál apróra vágott kapor
  • bors
  • 3 db csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 30 dkg sütőtök lereszelve
  • 2 db tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • bors
  • fokhagymapor
  • olaj
  • 2 dl tejszín
  • kevés keményítő
  • 1 púpos evőkanál apróra vágott kapor
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat az olajon pirosra sütjük, fűszerezzük, pici vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.

A lereszelt sütőtökhöz hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymaport, és annyi lisztet, amennyit felvesz, ez kb. 2-3 evőkanál. Jól kikavarjuk, és kevés olajon evőkanállal adagolva, ellapítva kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A tejszínt kikavarjuk a keményítővel, a tűzre rakjuk, egyet rottyantunk rajta, majd sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a kaprot.

A kisült hús mellé tálaljuk a sütőtökös macokot, és leöntjük a kapros szósszal.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!