Csirkecomb paradicsomos csicseriborsóval

Csirkecomb paradicsomos csicseriborsóval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db alsó csirkecomb
  • 8 szelet bacon
  • 1 üveg csicseriborsó (konzerv)
  • 1 doboz egész paradicsom (konzerv)
  • 1 csomag újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • zsálya (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 db babérlevél
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál cukor
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 db alsó csirkecomb
  • 8 szelet bacon
  • 1 üveg csicseriborsó (konzerv)
  • 1 doboz egész paradicsom (konzerv)
  • 1 csomag újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • zsálya
  • kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1 kávéskanál cukor
  • őrölt színes bors
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A csicseriborsót egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. (Én hideg vízzel is leöblítettem, majd hagytam lecsepegni.)

A combokat megsózzuk, borsozzuk, és legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

Az olajat felhevítjük, beletesszük az előzőleg befűszerezett combokat, és pár perc alatt, közben többször átfordítva, körbe pirítjuk, majd a zsiradékból kiszedjük és félretesszük hűlni.

A langyosra hűlt combokat körbetekerjük a baconnel.

A visszamaradt zsiradékba tesszük az újhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzányomjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomot és a csicseriborsót. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a zöldfűszereket, felöntjük a vízzel, majd összekeverjük és forráspontig melegítjük. Egy tepsibe (vagy sütőtálba) átöntjük a paradicsomos csicseriborsót, majd ráhelyezzük a baconbe tekert csirkecombokat. Közepes hőfokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

Tálalás előtt pár kanál paradicsomos csicseriborsót a tányérra teszünk, majd ráhelyezzük a pirosra sült csirkecombot, úgy kínáljuk.

Ízlés szerint szárított fűszerekkel is készíthetjük, ha nem áll rendelkezésünkre frissen szedett zöldfűszer.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti