Csirkecomb májjal töltve

Csirkecomb májjal töltve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 1 dl sör

Elkészítés:

A csirkecombokat megmosom, lecsöpögtetem, és a bőrét fakanál segítségével fellazítom. Ízlés szerint fűszerezem.

A kis kockára vágott hagymát zsiradékon megfuttatom, és hozzáadom az apróra vágott vagy ledarált májat. Megszórom borssal, majoránnával, kakukkfűvel, rövid ideig párolom, majd lehűtöm.

A finomra vágott petrezselymet, a beáztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét, 2 tojást a kihűlt májjal alaposan összedolgozom. Ezt a tölteléket a csirkecombok bőre alá töltöm.

A megtöltött combokat tepsibe rakom, öntünk alá 1 dl sört, lefedem alufóliával, és magas hőfokon megsütöm.

Mikor már majdnem kész, leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Közben többször meglocsolom a pecsenye levével.

Burgonyával tálalom.

Neked ajánljuk