Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel

Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen-szilva, barack, áfonya
  • 1 dl sör
  • 1 evőkanál méz
  • bors
  • majoranna
  • olaj

Elkészítés:

A csirkecombot megtisztítom, megmosom. Egy kis edényben összekeverek 0,5 dl olajat sóval, borssal, majorannával, és bekenem a combokat ezzel a páccal.

Jénaiba helyezem a combokat, egy nagyon pici vizet öntök csak alá. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben puhára párolom. Ha megpuhult, leöntöm róla a levet. Az aszalt gyümölcsöket rászórom a húsra. A sört összekeverem a mézzel, és megkenegetem a combokat. Mehet vissza a sütőbe, alufólia nélkül. 2-3-szor még megkenem sütés közben a mézes sörrel.

Neked ajánljuk