Csirkeburger

Csirkeburger

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A zsemlékhez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárga
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl langyos víz
  • 6 dkg cukor
  • csipet só

A húspogácsához:

  • 80 dkg darált pulykahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • salátalevél
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg csalamádé
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés:

Felolvasztom a vajat és felfuttatom cukrozott, langyos tejben az élesztőt. A liszthez adom ezt a felfuttatott élesztőt, a vajat, a vizet, a tojássárgáját, megsózom és tésztát gyúrok. Félreteszem 1 órára, ameddig megkel.

Kelesztés után 8 db zsemlét formázok a tésztából és tepsibe teszem. Ismét kelesztem, meleg helyen 40 percig. A tetejüket kikevert tojással megkenem és közepes lángon sütöm meg.

A darált húshoz hozzákeverem az apróra vágott hagymát és a fűszereket. 16 db húsgombócot formázok, amiket olajon sütök ki.

A kész zsemléket három részre vágom szét. A legalsó rétegre salátát teszek, majd a húst és a zöldségeket. Ráteszem a zsemle középső részét, majd ismét így rétegzem. Mustárral és ketchuppel ízesítem.

Neked ajánljuk