Csirkebrassói édesburgonyával

Csirkebrassói édesburgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg
  • édesburgonya
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab füstölt hús
  • kevés kókuszzsír
  • himalája só
  • őrölt fehérbors
  • pici majoranna
  • kevés szárított petrezselyemzöld

Elkészítés:

Aki diétázik, vagy életmódváltása miatt azt hinné, a megszokott finom ételekről le kell mondani, annak kiváló alternatíva ez a recept.

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, kevés olvasztott kókuszzsírban átforgatjuk, majd tepsiben szétterítve, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A csirkemellet, a megtisztított vörös-és fokhagymát és a füstös íz kedvéért a kis darab füstölt húst felkockázzuk, majd kevés kókuszzsíron fedő alatt elkezdjük párolni. Fűszerezzük a himalája sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemmel, majd amikor megpárolódott, hagyjuk, hogy kicsit lepiruljon, majd az édesburgonya kockákra szedve tálaljuk. Savanyúsággal kínáljuk.

Aki az édesburgonyát nem szereti, használhat nyugodtan zellergumót is, hasonlóan az édes burgonyához, sütőben, vagy bő kókuszolajban kisütve.

Neked ajánljuk