Csirke vadas mártásban

Csirke vadas mártásban

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirke feldarabolva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál Globus Mustár
  • Delikát ételízesítő
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 db babérlevél
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A megtisztított csirkehúst feldaraboljuk és kevés olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.

A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A mártást a megpirított csirkedarabokhoz keverjük.

Neked ajánljuk