Csirke saslik

Csirke saslik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkecombfilé
  • 4 közepes burgonya
  • 4 db paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg sós fehérszalonna
  • 2 db bajor grillkolbász
  • 2 db magyaros grillkolbász
  • étolaj
  • grill fűszerkeverék (szárított zöldséges)
  • 40 dkg csirkecombfilé
  • 4 közepes burgonya
  • 4 db paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg sós fehérszalonna
  • 2 db bajor grillkolbász
  • 2 db magyaros grillkolbász
  • étolaj
  • grill fűszerkeverék (szárított zöldséges)

Elkészítés:

A csirkecombfilét egy mélyebb edénybe tesszük. Megszórjuk szárított zöldségeket tartalmazó grill fűszerkeverékkel, leöntjük 1 dl étolajjal majd jól összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, pácoljuk.

A saslikhoz meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd azonos méretűekre daraboljuk. A szalonnát és a paradicsomot feldaraboljuk, a grill kolbászokat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

A combfilét ezután kivesszük a fűszeres olajból és kb. 3 x 3cm-es darabokra vágjuk.

Ezután elkészítjük a saslikot: saslik pálcikára felszúrjuk a darabolt hozzávalókat (hús, burgonya, paradicsom, hagyma, szalonna, grillkolbász) majd grill sütőben vagy tárcsán megsütjük. Mivel a hús pácolt, így 20-25 perc alatt takarék lángon vagy kis tűzön készre sül.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti