Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 ek. liszt
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg gomba
  • petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 3 ek. olaj
  • bors
  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 ek. liszt
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg gomba
  • petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 3 ek. olaj
  • bors

Csirke raguleves

Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A csirkeaprólékot kisebb darabokra vágjuk, a megtisztított hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt kis lángon 3/4 óra alatt puhára pároljuk.

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a csirkéhez adjuk, fedő nélkül nagy lángon pár perc alatt kisütjük.

Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és 1 liter vízzel felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, és először a zöldborsót, majd 5 perc főzés után a feldarabolt gombát is hozzáadjuk. Sóval és kis cukorral ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel megszórjuk, és még 10 percet főzzük.