Csirke olasz módra

Csirke olasz módra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db bőrös felsőcomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg bébispenót
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg parmezán
  • a körethez:
  • 25 dkg jázminrizs
  • 4 db bőrös felsőcomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg bébispenót
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg parmezán
  • 25 dkg jázminrizs

Elkészítés:

A körethez a jázminrizst kétszeres, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A paradicsomot, a spenótot leöblítjük. Serpenyőben az olajat és 1 evőkanál vajat felmelegítünk, beletesszük a combokat, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukon 10-10 percig sütjük, amíg szép pirosak lesznek.

A maradék 2 evőkanál vajat megolvasztjuk és a fokhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. 5 percig főzzük, majd beledobjuk a spenótot és még 2 percet főzzük. Beleöntjük a tejszínt és a bort, sűrűre főzzük, majd a parmezánt is hozzáadjuk.

Visszatesszük ebbe keverékbe a combokat és összerottyantjuk. A combokra tálaláskor kanalazunk a spenótos keverékből, és a rizzsel kínáljuk.

Tipp:
Ezzel az étellel nem tudunk hibázni. Kicsit több bor is elfér benne, de hozzá mindenképp kínáljunk egy pohárral. A nyári melegben fröccsként még jobb!

Megjegyzés:

Recept/fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti