Csirke kuglóf aszalt áfonyával

Csirke kuglóf aszalt áfonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 db csirkecomb
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg bacon
  • 10 db tojás
  • 1 csomó újhagyma
  • 20 dkg aszalt áfonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál grill fűszerkeverék
  • 2 teáskanál piri-piri fűszerkeverék (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát és jól összekeverjük.

A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük bacon szeletekkel. A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús, végül masszával fejezzük be, és ráhajtjuk a bacon szeleteket.

190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 80 perc alatt megsütjük. Kihűlés után kivesszük a formából és felszeleteljük.

Neked ajánljuk