Csirke franciásan, rántottával

Csirke franciásan, rántottával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 40 dkg apró gombafej
  • 20 dkg paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • 1+1 dl száraz fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kávéskanál porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 4 zsemle
  • 4 tojás

Elkészítés:

A húst és a gombát megmossuk, lecsepegtetjük. A

paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra

daraboljuk. A húst sóval és borssal meghintjük .

Felforrósítjuk az olajat és hirtelen kisütjük rajta a combokat. Mellédobjuk a gombafejeket, kissé megpirítjuk, felöntjük 1 dl borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, addig, amíg a levét majdnem teljesen elfőzzük.

Az áttört fokhagymát és a paradicsomot a pecsenyeléhez adjuk, a porcukorral ízesítjük, felöntjük a maradék

borral, és erős tűzön sűrű mártássá főzzük.

A zsemléket „meghámozzuk”, ujjnyi vastag

szeletekre vágjuk, 4 dkg vajban megpirítjuk. A

tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a

maradék felforrósított vajban, megsütjük.

A csirkét a rántottával és a pirított zsemlével tálaljuk.

Hasonló receptek