Csirke erőleves házi széles metélttel és fürjtojással

Csirke erőleves házi széles metélttel és fürjtojással
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemell- vagy combfilé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél fej karalábé
  • 10 dkg gomba
  • kevés zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 10 db fürjtojás
  • ételízesítő
  • bors
  • kevés friss kapor vagy petrezselyemzöld
  • a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 20 dkg csirkemell- vagy combfilé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél fej karalábé
  • 10 dkg gomba
  • kevés zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 10 db fürjtojás
  • ételízesítő
  • bors
  • kevés friss kapor vagy petrezselyemzöld
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • csipet

Elkészítés:

A zöldhagymát kevés olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zöldségeket (a répát és fehérrépát vékony hasábokra, a zellert és a karalábét kis kockákra vágjuk, a gombát szeleteljük, a fokhagymát elég megroppantani) és együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst. Borsozzuk, sózzuk és ízlés szerint ételízesítőt teszünk bele.

Amíg a leves fő, megfőzzük a fürjtojásokat és elkészítjük a széles metéltet. A lisztből, tojásokból, kevés sóval, illetve ha szükséges, kevés vízzel tésztát gyúrunk

A tésztát 30 percet pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, szeleteljük és megfőzzük.

Ha a leves elkészült, a széles metélttel, a félbevágott fürjtojásokkal és ízlés szerint frissen vágott kaporral vagy petrezselyemzölddel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szatai Zsolt küldte be. Köszönjük!