Csirke csíkok tejszínes tésztával

Csirke csíkok tejszínes tésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 350 g csavart tészta
  • 500 g csirkemell
  • 300 ml tejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 50 g parmezán
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb kaliforniai paprika fele
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 350 g csavart tészta
  • 500 g csirkemell
  • 300 ml tejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 50 g parmezán
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb kaliforniai paprika fele
  • 1 kis csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben készre főzzük, leszűrjük. A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt, sózott, borsozott csirkemellet és aranybarnára sütjük. A visszamaradt zsiradékba belenyomjuk a fokhagymákat, elkeverjük, felöntjük a tejszínnel és tejföllel és lassú tűzön felforraljuk. Közben belereszeljük a parmezánt is, és amikor már szép mártássá állt össze, akkor hozzáadjuk a tésztát és a felaprított petrezselymet meg a paprikát.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti