Csirke becsinált-leves

Csirke becsinált-leves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg (csontos) csirkeaprólék
  • 3 dkg vaj
  • 30 dkg vegyes leveszöldség
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • kb. 1 teáskanál szárított tárkony
  • aprított petrezselyem
  • kb. 1 dl tejszín
  • csipet cukor
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt bors

A galuskához:

  • 1 tojás
  • kb. 2 dkg vaj
  • kb. 5 dkg liszt
  • aprított petrezselyem zöldje
  • bors
  • 1 csirke mája

Elkészítés:

A csirkeaprólékot feldaraboljuk, a zöldségeket mossuk meg és kockázzuk fel, a hagymát aprítsük vákonyra. Serpenyőben olvasszunk fel vajat,dobjuk re a csirkeaprólékot és süssük át.Adjuk hozzá a zöldségeket,a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjukEngedjük fel kb másfél liter vízzel.Ízesítsük sóval és borssal, leveskockával és puhulásig főzzük és közben adjuk hozzá a borsót. Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt.

A galuskához a tojást habosra verem, a vajjal és a liszttel összekeverem, sózom, borsozom, kevés petrezselyemzöldet keverek hozzá,kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe (ebben az esetben a csirke máját is belekapartam)

Csipet cukorral, citromlével, tárkonnyal, zöldpetrezselyemmel ízesítem még a levest, pár percig lassan forralom.

Neked ajánljuk