Csirke aprólék pörkölt lecsós alapon nokedlivel és párolt répával

Csirke aprólék pörkölt lecsós alapon nokedlivel és párolt répával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csirke pörkölt csomag
  • 1 fej hagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 paradicsom
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 db nagyobb sárga répa
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zsírt felforrósítjuk, belerakjuk a kockára vágott hagymát és csipet sóval megdinszteljük. Ezután rádobjuk a az összevágott paprikát, paradicsomot tovább pároljuk. Végezetül rárakjuk a csirkehúst, fehéredésig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és megsózzuk. Lassú tűzön félpuhára főzzük.

Amíg fő a csirkepörkölt, addig a feldarabolt, a vastagabb karikára vágott sárgarépát egy lábasba tesszük és annyi víz öntünk rá, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Nem főzzük teljesen puhára, csak harapósa, így jobb íze lesz és több vitamin marad benne.

A nokedlit elkészítjük: a lisztbe ütjük a tojást, sózzuk és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy lágy galuska tésztát kapjunk. A galuskát bő sós vízbe szaggatjuk és megfőzzük, majd leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük és kevés olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze. Együtt tálaljuk a csirkepörköltet a galuskával és a párolt sárgarépával.

Hasonló receptek